20 Σεπτεμβρίου 2009

Τί είναι το Job Speeddating

Η υπηρεσία (προϊόν) που προσφέρεται από τη CVexperts είναι μια εναλλακτική διαδικασία προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού που προσελκύσει εταιρείες που έχουν ανάγκη να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας ή να μεγαλώσουν τη βάση των βιογραφικών τους με προφίλ που να ταιριάζουν στις απαιτήσεις της εταιρείας σε συμφέροντες οικονομικούς όρους.

Στόχος μας είναι να προσελκύουμε δυναμικές εταιρείες, με ανοικτούς ορίζοντες και προσανατολισμό προς μια νέα τάξη πραγμάτων που βλέπει τη στρατολόγηση ανθρώπινου δυναμικού σαν μια ανοικτή και αξιοκρατική διαδικασία όπου ο υποψήφιος καλείται να αποδείξει τον εαυτό του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με τον περιορισμένο χρόνο που δίνεται για κάθε συνέντευξη, μόλις 5 λεπτά, η συνάντηση περιορίζεται στη συνομιλία και όχι στην τυπική διαδικασία και ερωταπαντήσεις μιας παραδοσιακής συνέντευξης, κάτι το οποίο έχει αρκετά πλεονεκτήματα και οφέλη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Παράπλευρο όφελος του Job Speeddating είναι η κάλυψη της ανάγκης για επέκταση του δικτύου επαφών (networking) που αποτελεί κεφάλαιο τόσο για τους υποψήφιους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες.
Όσες περισσότερες επαφές κάνει ο εργοδότης τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εντοπίσει το κατάλληλο στέλεχος για στρατολόγηση.
Όσες περισσότερες επαφές κάνει ο υποψήφιος, τόσο πιο πιθανό είναι να εντοπίσει την κατάλληλη για αυτόν θέση εργασίας.

Συνοπτικά, τα ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ του Job Speeddating είναι:

  • Στοχευμένη διαδικασία πρόσληψης χωρίς να απαιτηθεί από τον εργοδότη και τον υποψήφιο να σπαταλήσουν χρόνο.
  • Πρωτοποριακή ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα.
  • Ταύτιση του προφίλ της θέσης και του προφίλ των υποψηφίων χάρη σε μια πρώτη αξιολόγηση των βιογραφικών πριν από τα ραντεβού από σύμβουλους της CVexperts.
  • Αμεσότητα ανάμεσα σε υποψηφίους και εργοδότες.
  • Πολλά ραντεβού σε λίγη ώρα.
  • Μεγάλος αριθμός υποψηφίων και εργοδοτών σε μια αίθουσα χωρίς μετακινήσεις.
  • Χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα σε αντίθεση με το ύφος μιας τυπικής συνέντευξης για δουλειά.
  • Ο περιορισμένος χρόνος υποχρεώνει τους συμμετέχοντες να αναφερθούν μόνο σε σημαντικά πράγματα, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί η διαδικασία χάσιμο χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου