20 Σεπτεμβρίου 2009

Η διαδικασία του Job Speeddating

Η εκδήλωση λαμβάνει μέρος σε ένα προκαθορισμένο χώρο κάθε φορά.
Με βάση τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας από τις εταιρείες, προσκαλούνται υποψήφιοι εξειδικευμένου προφίλ που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες θέσεις.

Τα άτομα κάθονται ανά δύο σε τραπεζάκια, 1 εργοδότης και 1 υποψήφιος, και η συνάντηση διαρκεί 5΄λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτή ο υποψήφιος παρουσιάζει το σημαντικότερο λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι πρέπει να προσληφθεί για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία. Για το λόγο αυτό πρέπει να έχει προηγηθεί μια προεργασία του υποψηφίου προκειμένου να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 'γιατί να τον προσλάβουν'. Κάθε μέσο που μπορεί να βοηθήσει την παρουσίαση αυτή είναι αποδεκτό αρκεί να είναι στα πλαίσια της λογικής και ηθικής.

Ο εργοδότης από την άλλη μπορεί να θέσει τις σημαντικότερες ερωτήσεις που του επιτρέψουν να σκιαγραφήσει καλύτερα το προφίλ του υποψηφίου με το δεδομένο χρονικό περιορισμό. Μετά την ολιγόλεπτη συνέντευξη ακολουθεί ο επόμενος υποψήφιος.Οι υποψήφιοι έχουν καρτελάκια με το μικρό τους όνομα και κρατούν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα συμπληρωμένο σε ειδική φόρμα που παρέχεται από τη CVexperts (δεν ξεπερνά τη μία σελίδα) το οποίο και δίνουν στον εργοδότη μετά το πέρας της συνέντευξης.

Στο τέλος της εκδήλωσης γίνεται η καθιερωμένη ανταλλαγή καρτών ώστε στις επόμενες ημέρες να προγραμματιστεί ένα επόμενο επαγγελματικό ραντεβού για μια πιο προσωπική επαφή, εάν υπάρξει αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Σημαντικό στοιχείο εδώ είναι ότι οι εργοδότες δεν έχουν κανένα στοιχείο του υποψηφίου από πριν ούτως ώστε να επικεντρώνονται στη συνομιλία και την παρουσίαση του υποψηφίου (αποφυγή προκαταλήψεων και στερεοτύπων για την πρώτη εντύπωση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου